På vandring genom mörkret

I morse, kanske nånstans vid femdraget, när jag stod och lät mitt vatten, tänkte jag: Livet är en enda lång rad av toalettbesök, med lite spilltid emellan.

Man ska nog inte tänka så mycket vid femdraget…

Fast det beror nog på årstiden, tror jag. Vi befinner oss snart en tredjedel in i det negativa halvåret och det är mörkt och dystert. Än så länge milt, tack och lov, men vänta bara tills januari…

Och just nu lyses förvisso mörkret upp av alla fantastiska juldekorationer, vi har nyss tänt det andra adventsljuset och det börjar tisslas och tasslas i allt fler vrår. Vi brukar ha en papperspåse som det står Jag är hemlig på, där saker läggs i väntan på att de ska placeras under julgranen.

Vintermörkret kan också skingras av musik, till exempel julmusik. Vi i familjen gjorde en julskiva för några år sedan, det var en grym upplevelse! Ett antal julklassiker, och så en egen komposition av Alex och en av mig. Att jag så här års är något av en dysterkvist, märks säkert på min låt, som du kan lyssna på HÄR.

Jag jobbar faktiskt med att försöka öka min… nej, inte uppskattning men åtminstone acceptans av den värsta av våra årstider. Vi kommer ju inte undan den, klimatförändringarna lär inte gå så snabbt att vintern försvinner under mitt liv. Så jag försöker att gilla läget.

Och nu, när vi någorlunda kommit till ro i vårt nya hus, håller jag på att fixa i ateljén så det förhoppningsvis ska kunna bli lite nytt till nästa års påskutställning.

För vi får ju försöka göra det bästa av spilltiden mellan toalettbesöken…

Advertisements

About cosmosaccordingtolongandy

Liksom man kan finna hela kosmos i ett enda riskorn, så finns det inget som är för stort eller för litet för denna blogg. Jag tror på i princip allt - allt som en människa kan framställa i sin fantasi är möjligt. Livet är oändligt - men lev i nuet. Alla tillvaratagna "nu" utgör livets mening.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.