Grattis SD, ni har vunnit

Det har inte gått lång tid sedan förre statsministern Fredrik Reinfeldt bad svenskarna att öppna sina hjärtan för flyktingar, eller sedan vi chockades av bilderna på den treårige syriske pojken Alan Kurdis döda kropp på en strand i Medelhavet. Men samtidigt känns det som en annan tidsålder.

För bilderna av den lille pojken lyckades lika lite som Fredrik Reinfeldt öppna några hjärtan. Istället stängdes de, och med dem gränserna. En ny lag infördes – kanske tillfällig, kanske inte – som gör det svårare för personer att återförenas med sina anhöriga i Sverige. Med regeringens goda minne, och kanske till och med på direkt uppdrag från den, har Migrationsverket satt i system att skriva upp (främst) afghanska tonåringars ålder; med dagar, veckor eller år – så mycket som behövs för att de ska bli 18 år gamla. Därefter skickas de tillbaka till Afghanistan. Och så sitter regeringen där och blundar för cynismen när de säger att de inte ”skickar tillbaka barn”.

Det är knappast röd-grön, feministisk politik vi ser utövas i Europa och Sverige idag.

Vi har en så kallat röd-grön regering och den säger sig föra en feministisk (utrikes-)politik. Dessa ord och begrepp har för länge sedan förlorat sitt värde. Vad har hänt med röd-gröna, och feministiska, honnörsord som solidaritet, omtanke, medmänsklighet? De har försvunnit under den stigande högerextrema nationalismens smutsbruna matta, i Ungern, i Tjeckien, i Österrike, i Danmark… och i Sverige.

Alla politiska partier utom Vänsterpartiet, och möjligen Centerpartiet, omfamnar de nya hårda tagen. Och längst in i högerhörnet sitter Jimmie Åkesson och hans kumpaner och slickar sig belåtet om munnen. Med all rätt, det är exakt deras politik som nu genomförs… av en så kallat röd-grön, feministisk regering.

Advertisements

About cosmosaccordingtolongandy

Liksom man kan finna hela kosmos i ett enda riskorn, så finns det inget som är för stort eller för litet för denna blogg. Jag tror på i princip allt - allt som en människa kan framställa i sin fantasi är möjligt. Livet är oändligt - men lev i nuet. Alla tillvaratagna "nu" utgör livets mening.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.