Är detta ett lågvattenmärke?

Det kanske inte passar sig för en före detta journalist att ondgöra sig över “kollegors” verk. Men den här gången kan jag bara inte hålla flabben.

Det handlar om en “artikel”, ja det måste sättas inom citationstecken, i dagens/veckans utgåva av Lokaltidningen – den edition av tidningen som drabbar hushållen i Hässleholms kommun.

artikel

Som ni förhoppningsvis kan se på bilden är rubriken Alkobom visades upp i Hässleholm. Ja, rubriken är väl det enda i sammanhanget som inte är katastrof. Texten är skriven av Lennart Johansson från Motorförarnas Helnykterhetsförbund, enligt byline. Ingen skugga ska falla över denna organisation, men däremot ska slagskuggan i all sin kraft falla över tidningsredaktionen (eller, ännu hellre, ägarna) som låter denne Johansson skriva en artikel på redaktionell plats i tidningen. För ingenstans på sidan framgår det att det skulle handla om annonser. Utan att rodna trippar Lokaltidningen inte bara på gränsen mellan journalistik och reklam, man tar ett sjumilakliv över den!

Det är också uppenbart att Johansson är… nykterhetsaktivist, kanske, eller vad han nu är, åtminstone inte journalist. Ingenstans i texten berättas det någonting om vad en alkobom är eller hur den fungerar. (Det enda informativa av det slaget är att det finns en ledningsbuss någonstans som ska kontrollera bommarna.)

Den bild som illustrerar artikeln – och som varken har bildtext eller, av förklarliga skäl kanske, fotobyline – kastar inte heller mycket ljus över berättelsen. Den visar något som mest ser ut som en korvkiosk.

Av en mening i texten, där det står att alkobommarna används i frihamnen i Stockholm, kan man möjligen dra slutsatsen att det på något sätt handlar om båtar, fartyg. Och då är väl reflektionen att det känns synnerligen “självklart” att de här bommarna visas upp i den stora hamnstaden Hässleholm…

Advertisements

About cosmosaccordingtolongandy

Liksom man kan finna hela kosmos i ett enda riskorn, så finns det inget som är för stort eller för litet för denna blogg. Jag tror på i princip allt - allt som en människa kan framställa i sin fantasi är möjligt. Livet är oändligt - men lev i nuet. Alla tillvaratagna "nu" utgör livets mening.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s